"Değerlerimizle Değerleniyoruz" Projesi

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Değerlerimizle Değerleniyoruz" Projesi kapsamında 2 haftada bir kültürel değerlerimizi öğrencilerimize aktarıyoruz. Şuana kadar okulumuzda Hoşgörü, Sorumluluk, Saygı, Temizlik, Misafirperverlik ve Özgüven değerimizi işledik.

DEĞERLERİMİZLE DEĞERLENİYORUZ PROJESİ

AMAÇLARI:

·         Öğrencilere temel insanî değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve değerlerin davranışa dönüştürülmesi.

·         Öğrencilerde, sorumluluklarını taşıyabilecekleri seçimler yapabilmelerine imkân sağlayan bilgi, beceri ve yetenekleri geliştirmek.

·         Okul ve çevresindeki sosyal yaşamın ahlaki ve etik değerlere uygun olarak şekillenmesi.

·         Sarıçam'da okullarda; öğretmenlerin, velilerin ve bu kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin, iş birliği içinde ortak hareket etmelerini sağlayacak stratejiler geliştirmek,

·         "Ahlak Temelli Disiplin" kavramının yerleştirilmesi.

·         Bir ay içerisinde belirlenen iki değer ile ilgili uygulama ve etkinlikler yaparak değerler eğitimi konusunda farkındalık düzeyini arttırmak.

·         Öğrencilerde ahlaki bir topluluk bilinci oluşturulmak.

·         Velilerin değerler konusunda bilinçlendirilmesi.

19.12.2023 231

19-12-202319-12-202319-12-202319-12-202319-12-202319-12-2023